Lämna gärna några ord och tankar.
Trädgårdsvänner kan man inte få för många av.
Det finns alltid något att lära, av varann.

söndag 10 februari 2013

Månadens favoritväxt 2013/02

Utmaningen som består av att "tvinga sig att bara välja ut en endaste, med tydlig betoning på en, favoritväxt månad för månad" citat AnnaVattenkanna, dessutom ska växten helst finnas i ens egen trädgård och fotograferas i nutid..Oj, oj, oj!

Efter att sett sig blind på all snö och de vintergröna växter som snön inte har tagit i beslag, så blir det verkligen en utmaning:-)

Men jag har faktiskt en favorit denna blaskiga och tråkiga månad. Som dessutom, enligt mig är den längsta månaden på året, trots minst antal dagar.

Min motivering lyder:

Den lyser upp och ger en fluffig och skön yta
i februaris smutsgråa och nakna trädgårdsvy.....

MOSSA

 
 
Jag förstår om många tror att jag fullständigt har flippat ur ;-) men den gör faktiskt mycket nu innan gräsmattan vaknar till liv.
 
Februarikram / Therése

14 kommentarer:

 1. Jag håller med dig - februari är absolut den segaste månaden på hela året.

  Jag tycker att grön mossa är ett ypperligt val - den är grön, mjuk och trevlig till skillnad från så mycket annat så här års.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Mossa är fint och mjukt. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 3. Näej, jag tycker inte att du har flippat ur! Mossa är fantastiskt, blickarna dras ju verkligen åt allt som har annan kulör än vitt i trädgården just nu. :-)

  SvaraRadera
 4. Ja, man förstår varför japanerna är så förtjusta i mossa. Bra och annorlunda tänk här på bloggen.
  Ha det bra. Luna

  SvaraRadera
 5. Jag håller med dig. Mossa är fantastiskt faktiskt, inte bara till jul... Numera låter jag mossan vara kvar i gräsmattan, mjuk och grön å inte alls kinkig :) Stor kram / Carolin

  SvaraRadera
 6. Mossa är fint. På rätt ställen. Jag vill inte ha den där jag har gräsmatta...men det är sällan man får välja själv.Ett bra val! Här är hela trädgården täckt av snö.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 7. mossa är ju en fin lättskött växt som trivs nästan överallt
  ett bra val
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 8. Mossa är ju jättefint! Men hos mig syns den inte just nu under snön. Ha det bra,
  Carina

  SvaraRadera
 9. Mossor är ju lika olika som de andra växterna vi omger oss med så varför ska vi dissa dem?Rätt mossa på rätt plats är en prydnad. Och så bra du beskriver februari:)

  SvaraRadera
 10. Mossa är verkligen fint. Speciellt sådan där bullig mossa. Ett tag hällde jag filmjölksvatten på norrsidan för att få mer mossa intill huset. Tänkte mig en liten mossträdgård. Men maken brummar över med gräsklipparen och till slut gav jag upp. Kanske borde fortsätta i vår :)

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 11. Vilket smart och originellt val.
  Mossan är ju så självklar att man inte ens tänker på den. Den behöver få lite positiv uppmärksamhet, ingen mossrivning här inte.
  Hälsn. Elisabeth

  SvaraRadera
 12. Superseg månad men det är superskönt att gå på mossa i gräsmattan vilket det finns gott om hos oss!
  Lotta

  SvaraRadera
 13. Mossa är så vackert. Men här har vi så mycket snö, så jag ser ingen alls.

  SvaraRadera
 14. Om man ändå fick se mossa nu!!! Här har vi ännu massvis med snö... Själv gillar jag inte att ha mossa i gräsmattan, men att dekorera med mossa i krukor och anläggningar är jättevackert!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar