Lämna gärna några ord och tankar.
Trädgårdsvänner kan man inte få för många av.
Det finns alltid något att lära, av varann.

tisdag 16 oktober 2012

Grusad blåbärsskog


Ibland händer det storslagna att gubben min, kommer hem med växter som han fått intresse för. Annars är det jag som är den som är nörden och han som suckar, när nya projekt ska till. Men som sagt va, ibland ger han sig ut på egna utflykter och kan komma hem med hela bilen full av växter. Det har bl.a varit Jap. lönn, Magnolia, Azalea och många barrväxter. Typiska växter för karlar har jag nu förstått, efter att läsa allt som handlar om trädgård och det som är grönt:-)
 

Sen två år tillbaka har han snöat in på blåbär och då givetvis de amerikanska buskarna. De första 3 plantorna, "Putte", "Jersey" och "Emil" väckte hans intresse ytterligare. Så iår blev det tillökning i hans blåbärsskog "Patriot", "Goldtraube" och "Blue Crop".

De första buskarna hade barkmullstäcke under sig men när de andra skulle flytta in i samma skog fick vi utvidga området. Det var DÅ det roliga hände...Det blev en grusskog.
Inte alla som har en sån;-)Vänter med spänning på vad hans nästa projekt kommer att vara. Och är det inte allt för galet så får han hålla på för det är mycket roligare när han oxå har "sina skötebarn" att pyssla om.

Har upptäckt att just blåbär är ännu en sån
"Manslukare" under sommarens bloggläsning ;-) 
 
Har Ni också märkt att det finns 
växter som just tilltalar männen ?

Höstkram / Therése9 kommentarer:

 1. Så vackra din gubbes blåbär är nu! Jo minsann, det finns många växtsläkten som män brukar falla för. De jag tänker på först är olika magnolior, olika rododendron, olika äppleträd, olika japanska lönnar... och tydligen blåbärsbuskar :-)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gubben kom in och påpekade att även Clematisen tillhör herrarna och bland rosorna är det Honungsrosen. Där fick jag;-)

   Radera
 2. Å, så fina blåbärsbuskar. De är ju vackra på hösten! Jag hade (med betoning på hade) två blåbärsbuskar, men på fel ställe. Och lyckades inte flytta dem så att de överlevde. Måste bestämt skaffa nya! Ha det bra i höstrusket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa du, de lyser verkligen upp i höstrusket. Så de förtjänar en plats i trädgården. Kram / Therése

   Radera
 3. Hej Therese! :) Jag tror många känner igen sig i att det oftast är vi kvinnor som är de drivande i trädgården..men i vissa fall hänger männen på och det verkar ju verkligen vara så i ert fall :D Bara att gratulera! Har de gröna fingrarna en gång börjat växa går det inte att stoppa. Du kan nog se fram emot ett positivt och gemensamt intresse! På din fråga svarar jag ABSOLUT :D Och ja, din man verkar prickat in flera av de där. Undrar vad det är som gör det där egentligen??... Stor kram! / Carolin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Carolin.
   Nu har jag grunnat och tror jag kommit på gåtan;-)
   -Ätbart, har stort plus..hihi...och sedan tror jag att de dras till vackra, stora, blommor mera än till hur växten är i övrigt;-) Kram

   Radera
 4. Oy for noen flotte farger , høsten har mange fine overraskelser og fine farger med seg.
  Ha en fin søndag , Maritklem.

  SvaraRadera
 5. Roligt inlägg och ytterst intressant. MMin man vurmat för klängväxter som kaprifol och så gillar han fläder, solros och röda blommor. Blåbär har vi inte planterat ännu. Vackra färger.. Kram Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stora och färgrika blommor..som man ser direkt. Nu börjar vi snart lista ut det hela;-)

   Höstkram / Therése

   Radera

Tack för din kommentar