Lämna gärna några ord och tankar.
Trädgårdsvänner kan man inte få för många av.
Det finns alltid något att lära, av varann.

söndag 8 december 2013

Till Mig? Vad snällt!

Ser det ut som Rödhaken vill säga mig när den tittar rakt in i linsen.Nu har jag pysslat och fixat lite olika matstationer för våra små bevingade trädgårdsvänner. Rödhaken har tydligen bestämt sig för att stanna kvar denna vinter. Tycker inte jag var så smart men ska göra allt i min makt för att den ska ha det bra här.
 

Denna säsong har jag sparat en del av hundarnas matburkar och andra små plåtburkar. Dom fyller jag med cocosfett och hampafrön.
Dessutom brukar jag blanda margarin och det som finns hemma som havregryn, russin osv.
Leverpastej bryter av i kosten och äts upp snabbt ( koppen ).
Hittade så söta, små paradisäpplen som jag gjort girlanger av och hängt på tre ställen i träd och buskar.


Några av besökarna är snälla och ställer upp
för lite fotografering, om man är snabb :-)

Stenknäck

 
Domherrarna är lite märkliga här hos mig.
De är här året om och allt annat än blyga.
 
Kram / Therése
 
 
 


7 kommentarer:

 1. Så fint! Bilden på domherren är fantastisk! Och jag är allt lite avis på stenknäcken! Själv lade jag just ut en alldeles för närgången bild på en gråsiska som råkade illa ut hos oss i går. Fast det slutade som tur var lyckligt.

  Jag ska nog härma dig och göra fina äppelgirlanger – supersnyggt!!! På måndag ska jag hälsa på en arbetskamrat som har tagit tjänstledigt ett år för att satsa på sin verksamhet med att sälja fågelmat. Ska bli spännande! Jag älskar att mata fåglar. De är så fina! Tyvärr har livräddandet dock en baksida – jag blir så sugen på att skaffa kanariefåglar att jag smäller av. Jag hade kanariefåglar som barn – mina första husdjur – och hjälp som omhuldade de var. Det är nog just för att de var mina första husdjur som de har en särskild plats i hjärtat. Tänk att kunna släppa dem i den stora voljären i sommar. Men, men … jag behåller hellre maken ;)

  Hoppas du får en riktigt fin dag!
  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 2. Men lille Robin då...jag trodde han åt småkryp? Hoppas han håller sig igång på det godis han hittar hos dig. Domherrar har vi också året runt men de sitter oftast så högt att man bara hör det melankoliska visslandet. Fina bilder! Hoppas du har en skön advent med något gott att mumsa på du också :)

  SvaraRadera
 3. PS! I går kom steglisten äntligen till oss :D

  SvaraRadera
 4. Verkligen FINT du gjort Therese!!! :) Jisses, hos dig hade jag inte tackat nej till att vara fågel :D Fotona du lyckats ta på fåglarna var imponerande måste jag säga och till på köpet domherre! Vilken lyx... Hos mig har jag bara domherrar periodvis och ganska sällan tyvärr.. Stor vinterkram till dig! /Carolin

  SvaraRadera
 5. Så fine og smarte matstasjoner, de er heldige de fuglene som har funnet deg og din hage.
  Det er så kos med småfuglene, her hos meg er det mest meis men det hender dompapen stikker innom.

  Ha en fin kveld fra Marit.

  SvaraRadera
 6. Domherren kan jag inte ens komma ihåg senast jag såg den. Stenknäcken besökte oss förra året. Håller tummarna att han kommer igen.
  Du har gjort det mysigt för dem så jag förstår att de trivs.

  SvaraRadera
 7. Vilka kreativa idéer, jättefint med äpplena i trädet :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar