Lämna gärna några ord och tankar.
Trädgårdsvänner kan man inte få för många av.
Det finns alltid något att lära, av varann.

torsdag 17 april 2014

Full rulle

är det nu i min trädgård, på alla fronter.
De sista dagarna har all kraft gått till växthuset, som nu äntligen är klart för att ta emot sommarens inneboende.

Koltrasten valde ett himla dumt ställe...mitt i vedhögen. Nu har Vi fått hem massor av ved som måste in under tak. Enda sättet var att försiktigt lirka in en bricka under vedbitarna och lyfta hela redet.


La in allt på ett annat ställe, under fågels bevakande blick, och lämnade dem ifred. När jag senare kollade så låg hon och ruvade och jag trodde att allt gick bra. Men nu verkar det som paret har övergivit redet. Min stora tröst är att de antagligen har börjat om med tanke på att det är så tidigt på säsongen. Vill även förtydliga att redet hade rasat om jag inte flyttade på det. Fast visst känner man sig taskig :/ -Förlåt, kära koltrast!

Täppan har börjat vårblomma så fint och allt verkar vara i sin ordning.Svavelsippan har allt växt till sig rejält och gullvivorna börjar sträcka upp sig.Har även fått hem mitt paket från Odlarglädje så nu kommer täppan få lite tillökning av vårblomster.

Så jag får ställa in färden till Blåkulla
för idag ska Ramslöken ner i backen ;-)

Vårkram / Therése

5 kommentarer:

 1. Ibland lägger de äggen d'r det inte passar. En gång hade vi en korg med penseer på ytterdörren. I boet var det förutom kvistar och till och med tomma ballonger. Jag tog också bort redet, men efter en stund var det där igen. Så hela korgen togs bort.
  Det är tidigt på säsongen så de hinner nog en gång till.

  SvaraRadera
 2. Så härligt det blommar hos dig! Gullvivor är så speciella och vackra tyceker jag och vilken doft. Jag plockade in några nu ikväll till bordsdekoration och nu går jag och sniffar på dem som värsta tjuren Ferdinand.

  Knasiga koltrastar, de bygger på så obra ställen ibland. Ett år hade vi et rede ovanpå alla trädgårdsredskap. den våren blev det inte så mycket krattat :-)

  Glad påsk på dig!

  SvaraRadera
 3. Hoppas det går bra med boet, så fint det var :) Håller tummarna för att mamman stannar kvar och önskar trädgårdsägaren en riktigt Glad Påsk! :) Stor kram! /Carolin

  SvaraRadera
 4. Svavelsippan var en ny bekantskap, påminner mycket om gulsippan.
  Otur med koltrasten, men som du säger den börjar säkert om. Du kan ju alltid ta vara på äggen och låta dem torka luftigt inomhus tex, så har du ägg till nästa års påskdekorationer.

  Gla påsk!
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Så trist med fågelboet. Vi hade ett par som byggde bo i vår enda stege. Så vi fick låna en av grannen när vi skulle måla om huset. Toppen att du ska plantera ramslök, har precis lärt mig om den och hur nyttigt det är. 40 gånger mer c-vitamin än en citron, sägs det, och gott är det:-)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar