Lämna gärna några ord och tankar.
Trädgårdsvänner kan man inte få för många av.
Det finns alltid något att lära, av varann.

torsdag 26 september 2013

NU som först

Kommer min passionsblomma.
Massor av knoppar och första frostnatten har hälsat på.
Tur att den står på den inglasade verandan och att jag har nattat den med fiberduk de senaste kvällarna.Men ska den blomma så sent?
Eller fick den för mycket kärlek vid starten?

OCH denna säsong ville inte alls VAD jag ville, färgmässigt...
Den skulle vara VIT ;-)Nu kommer den svåra frågan....Vad gör jag med den sedan?
Den är ju jättestor för att övervintra inomhus och jag har ingen värme på verandan.

Det blir till att läsa på och hoppas på hjälp från Er....

Höstkram / Therése

5 kommentarer:

 1. tyvärr kan jag inte hjälpa, bara beundra din passionsblomma. Underbar! Hoppas den klarar de kalla nätterna! Kram från Rosendal-torpet

  SvaraRadera
 2. UNDERBAR passionsblomma!! :) Men du, färgen var ju bara super - verkligen en överraskningsblomma! Kanske om du har garage eller förråd att du kan ha den där? Min sambo berättade nyss att en passionsblomma övervintrade intill växthuset på vårt jobb för ett antal år sedan när det var en mild vinter, så jag antar att de kan vara rätt tuffa :)
  Lycka till! Kram /Carolin

  SvaraRadera
 3. Så vackert den blommar! Jag brukar bara klippa ner min och sätta den i matsalsfönstret, där klarar den sig alldeles utmärkt. Hoppas du får din att övervintra/ kram Titti.

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Tack för tipset på marmeladen. Jag köpte havtornssocker, havtornssalt och en vitaminkick som smakar förskräckligt, men som ska huttas varje morgon. Har varit småförkyld så länge nu, så jag tänker hutta tills flaskan är slut och hoppas på att vara riktigt piggelin efteråt ;)

  Det här inlägget tänker jag komma tillbaka till – undrar nämligen samma sak. Mina står i växthuset, men jag tänker nog inte köra värme där inne allt för länge till. Vad heter sorten på bilden? Skulle gärna ta en stickling till våren om det är möjligt. Den är jättefin. Min ena blommade lite i början av juli. Den jag är mest nyfiken har ännu inte börjat blomma, men det kanske finns hopp om blommor trots allt :)

  Kram och ha en fin dag!
  //Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst får du ta skott om den överlever. Räknade till 50 stora knoppar innan jag slutade...wow! Namnet har jag ingen aning om eftersom det visade sig att inte vara det jag trodde jag köpte ;-)

   Radera

Tack för din kommentar