Lämna gärna några ord och tankar.
Trädgårdsvänner kan man inte få för många av.
Det finns alltid något att lära, av varann.

lördag 8 juni 2013

Djungelhuset del:3

Idag ska jag visa den östra sidan av växthuset, som detta år har temat Djungel.
Måste berätta om mitt fikonträd. Tog ett toppskott från Bulgarien 2007. Transporterade i en petflaska och tur med tullen. Först skulle dom inte tillåta flaskan för att det var lite vatten i men av någon anledning så ångrade sig tjänstemannen. Kanske för min förtvivlade blick ;-)
 
 

När så rötterna kom så var jag tuff och planterade den direkt i jordbädden och där har den lyckats överleva sedan den dagen. På vintern ställer jag frigolitplattor runt plantan och fyller upp med frigolitkulor.


Runt fikonträdet har jag satt tre Incarvillea och en liten kruka med gulbladig penningblad som lyser upp lite i dunklet.


Sedan har jag planterat tre stora Dahlior och två Dracenor. Ska bli kul att se blommorna senare, cherisrosa och svavelgula. Inklämt bakom står ytterligare majsplantor och en liten självsådd vindruva.


Här hänger min slända som jag gjorde när snön föll över vårt land. Den syns lite bakom fikonträdet om man har supersyn. Fick ett ryck och virkade en hängande fågelkasse..hihihi...Tanken var att jag skulle hitta någon rolig fågel men ännu har jag inte hittat någon. Fast ärligt så har jag inte letat så värst duktigt.


Nu är Ni nog trötta på mitt lilla djungelhus på 10 kvm.
Så vi går ut i trädgården men jag lär säkert komma med fler bilder,
under sommarens gång.

Sommarkram / Therése

4 kommentarer:

 1. Nehej, jag är inte trött på djungelhuset. Det har varit jätteroligt att få en titt på det. Och historien om ditt fikonträd är ju helt fantastisk. :-)

  SvaraRadera
 2. Inte trötta alls! Myyysigt. Så gulligt ditt virkade fågelbo är. Nu måste du ut på fågeljakt :-)

  Kram

  SvaraRadera
 3. Härligt att du lyckades få fikonskottet att sätta rötter. Jag försökte en gång, men jag tror att bladen frös i resväskan. Vågade inte bära pet-flaskan genom tullen. Men någon gång ska jag också ha ett fikonträd - växthuset känns dock för litet.

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 4. Så gullig du är - skulle vara jätteroligt med ett skott. Och ett besök. Om du har lust alltså. Om du har tid och lust så är du varm välkommen på växthusfika - vore superkul att få träffas på riktigt :D

  Solsken
  //Linda

  SvaraRadera

Tack för din kommentar